Ingredienser:
5 dl mjölk
1 påse (0,5 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g kesella 10 %
100 g mjukt smör
16-17 dl vetemjöl special
Fyllning:
150 g mjukt smör
1,5 dl socker
1, 5 tsk vaniljsocker
150 gr hackad vit choklad
Ägg och pärlsocker innan bullarna gräddas.
- Smula ner jästen i en bunke och värm mjölk + saffran till 37 grader.
- Häll mjölken över jästen så den löser sig och tillsätt sedan kesella, socker och salt. Rör ihop.
- Tillsätt mjukt tärnat smör varvat med mjölet under omrörning. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Jäs under bakduk i ca 45 eller till dubbel storlek. Dela sedan degen i två delar och knåda på mjölat bakbord till en smidig deg som lätt går att kavla ut till en stor rektangel.
- Bred över fyllningen (smör,socker,vaniljsocker) på halva rektangeln och strö över den hackade vita chokladen. Vik ihop rektangeln på mitten och skär därefter degen i smala remsor. Snurra remsorna till knyten och lägg dem på en plåt.
- Jäs ca 20 min till, pensla sedan med ägg och strö på pärlsocker, och grädda sedan i 225 grader i ca 7 minuter.
- Låt de färdiga bullarna svalna på galler under bakduk.
Julte ur fina koppar med spår från lodjur och varg från Fjällform och nybakade lussebullar.
Det ser väldigt fint ut hemma hos er. Det är fina lussebullar som du har bakat, önskar att man kunde smaka dom.
SvaraRadera