tisdag 17 januari 2012

Tävlingar i Åsarna och tentaplugg

Förra helgens tävlingar i Åsarna var roliga. Det är nått särskillt med det stället, det liksom andas skidåkning. 10 km banan där är helt i min smak, inte minst för att den är just 10 km i stället för 2x5km eller 3x3,3 eller varför inte 4x2,5 som det har blivit mycket av denna snöfattiga försäsong. Det är omväxlande att köra ett varv och gå i mål. Jag gillar också banan för att det är fina diagonalbackar och mycket stakning, och jag vann faktiskt min första juniorcup där. Så jag blir glad av Åsarna helt enkelt. Tävlingarna gick helt okej. Det var Scandinavisk cup med ett stort startfällt och på sprinten blev jag 33:a på prologen, en knapp sekund från att gå vidare till kvartsfinal. Det var lite surt. På distansen kändes det hiskeligt bra första halvan av loppet, men på andra halvan av loppet som var mest platt och utför gled inte skidorna så bra som de borde. Bra fäste kan förstöra glidet med andra ord.. Kom 21:a och var 10:e svenska. Hade jag inte åkt såpass bra i Finland som jag gjorde hade jag vart väldigt nöjd. Men man vill ju höja ribban! Det var i alla fall en härlig helg och Stockvikarna hade som vanligt bra stämning, god mat, bra vallaservice och fina framgångar!

Nu är jag tillbaka hemma i Umeå där jag inte har varit på flera veckor och det känns jätteskönt. I bilen hem från Åsarna fasade jag över att komma hem till en kall, mörk ensam lägenhet med ett kylskåp som ekar tomt. Men till min stora förtjustning kom jag ju på att jag hade lånat ut lägenheten till Elin så hon och Frida överaskade med god middag, levande ljus och supertrevligt sällskap. Vilka fina vänner jag har! Tack så mycket. Det var himla mysigt och snällt och ni är bäst brudar!

Skolan har rullat igång med en hemtenta som handlar om Idrott, fostran och socialisation. Så jag pluggar lite lagom mycket och så tränar jag och laddar batterierna inför SM som börjar om en dryg vecka. En bra sak med att ha tenta är att det blir så rent i lägenheten. Det är liksom lättare att städa då så att man slipper plugga i kaos. Näe, nu är det läggdags och jag har längtat hela dagen.

1 kommentar:

  1. DET är ju jätte bra att du har så fina kompisar. Själv har jag kommit hem från Sälen nu, trerätters mycket gott. Håller tummarna på SM så att det går bra. Kram mormor

    SvaraRadera