onsdag 22 augusti 2012

Semester del2 - Stockholm, Torsby och hemma

Nu ska jag visa lite mer från min och Knappens semester. När vi hade varit i Finland så länge att vi nästan hade lärt oss Muminspråket så skulle vi åka tillbaka till Sverige. Jag kan ju lära er några roliga ord på finlandssvenska, ni kanske tror att det är som svenska, men där trodde ni fel!

Mitt lilla finlandsvensk-svensklexikon
batteri = element
bykpojke = klädnypa
dyna =  kudde
semla = småfranska
tuppen = utedasset
"det poppar"= det är varmt

Nästa stopp på semestern var den svenska huvudstaden där vi hälsade på hemma hos Andreas och Sofie. Knappen var ute och paddlade tre dagar med ett grabbgäng och de verkade ha det riktigt bra. Är lite avis!
Jag lunchade med Camilla, Annki och Stig och tog kort på när Camilla tog kort på hästarna.

Det var kul att få träningssällskap och jag såg till att Sofie (och jag själv för den delen) fick ordentligt med träningsvärk.
Snygga Sofie bjöd på lyxig pizza som födelsedagspresent. Tack!

Vi åt massor av jordgubbar! Bland annat på den här lyxtårtan.

Efter några dagar i Stockholm for vi vidare mot Torsby. På vägen dit hann jag träna, äta lunch i Västerås med pappa, Patrik, Stig och Camilla, träna igen, äta middag hos mormor och Lasse och få problem med bilen. Men det löste sig som tur av sig själv och vi slapp bli fast i Karlsskoga. I Torsby var det jättefint väder. I tunneln var det ungefär -3 grader och betongväggar. Det var kul att åka skidor och jag fick vara med på ett roligt träningspass med landslagstjejerna som var där. Efter väldigt väldigt många varv i tunneln blev jag lite yr och ville vara ute i solen och träna i stället. Då åkte vi hem till Bergeforsen och tillbringade sista semesterdagarna här med riktigt kanonväder! Frukost ute med älvsutsikt varje dag och två härliga strandutflykter. Lyx!  

Vi hängde med Anna och Gustav på en brygga vid Sidsjön. Sedan orienterade jag och mamma och gick lite vilse i skogen.
På Smacken, mulet men varmt och fin utsikt.
1 kommentar:

  1. Roligt att få se lite bilder på vad du har varit med om.

    SvaraRadera