Mitt cykellås gick i tusen bitar (nästan) för att det var så kallt igår! |
Det här är brödet som jag har bakat idag. Det bakade jag och Sofie alltid när vi var i USA, för brödet där kändes gummiaktigt och möglade aldrig fast man hade det i skåpet i flera veckor. Det är inte okej.. Men det här är himla enkelt och gott så jag tänkte dela med mig av receptet.
- 2 dl havregryn
- 5 dl mjöl
- 1 dl krossade linfrön
- 1 dl nötter (jag använde mandlar idag men oftast tar jag valnötter)
- 1 dl russin (och/eller torkade aprikoser)
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 4 dl yoghurt (fil funkar också)
- 1 msk honung
- 1 mosad banan (eller 1 dl lingonsylt)
- Smör och ströbröd till formen
- Blanda alla torra ingredienser
- Rör ner resten av ingredienserna
- Häll smeten i en smörad och bröad brödform
- Grädda i en timme nertill i ugnen i 200 grader celsius (eller 392 grader fahrenheit om du är i USA och inte gillar brödet där)
Det låter gott, skall prova det. mormor
SvaraRadera