söndag 31 mars 2013

Topptur Hesten

 Igår var en härlig och solig dag här i fina  Romsdalen i Norge. Vi var riktigt taggade när vi tog på stighudarna på skidorna för att påbörja vår klättring upp på Hesten. Det var lite småkyligt i skuggan så vi såg fram emot att komma upp i solen.
 Turen började bra med glada miner och ett skönt tempo för mig. Men på vissa fötter var det skavsår och  på andra håll var det energibrist så det blev en ganska tidig lunch.
 Fyllda med ny energi fortsatte vi turen och ganska snart blev det riktigt brant och vi fick ta av oss skidorna och gå. Jag försökte fortsätta att njuta av vädret och utsikten och inte tänka så mycket på hur sjutton jag skulle ta mig ner igen...
 Det är svårt att fånga lutningen på bild, men jo man ser ju att det är brant.
 Knappen var dagens ena hjälte och peppade, såg till så allas skidor kom med upp och att vi fick i oss vatten. Till slut blev benen lite väl skakiga och rädslan lite väl stor och det var inte riktigt lika kul längre. Kan vi inte prata om nått annat? tyckte jag, och så drömde vi lite om sommarens äventyr i alperna.
  Daniel var dagens andra hjälte för han gick först och gjorde perfekta "trappsteg" till oss i snön och var hur pigg som helst. Han var först upp på toppen och kom så klart och mötte oss och sa att det är huuur fiint som helst där uppe. Då kom krafterna och modet tillbaka. 
Oj vad det var värt det! Utsikten var helt fantastisk och det var inte ens blåsigt uppe på toppen!
Jag tog en bild på utsikten hela varvet runt och lite till. Klicka på den så kanske det blir lite större.

Jag och Anna firade med att sola lite topless på toppen!

Jaha, och hur gick den fruktade nedfärden då? Ja ner kommer man ju alltid! Det var riktigt kul bitvis, men det tog 1,30 bara att åka ner, det var svårt, benen var trötta och många ramlade. Vi var en ganska ojämn grupp så det blev mycket väntande för de vana. Det har aldrig varit skönare att sätta på sig vanliga skor igen nere vid bilen efter 7 och en halv timme i pjäxor. Vi var alla riktiga hjältar idag! Det här var det tuffaste passet jag har gjort, och då har jag ända tränat en hel del i mina dagar. SM 3-milen nästa helg kommer bli en lätt match. Men idag vilar jag hemma i stugan så jag inte är för sliten tills dess.

2 kommentarer:

  1. Vilken otrolig tur ni har gjort. Vilka fina bilder du bjuder oss på, det är nästan så att man är med. Kram mormor

    SvaraRadera
  2. Så kul att få tura med dig Terese! Mer blir det! bloggen är från och med nu en del i den dagliga läsningen :)

    SvaraRadera