måndag 30 september 2013

En ny kategori på bloggen: Träningslära

Jag tycker att det har blivit dags att utveckla bloggen lite. Jag har ju bloggat i några år lite om min träning och vad jag gör om dagarna, men vissa perioder har uppdateringen varit sparsam. Jag skriver om när saker går bra men jag har inte riktigt velat dela med mig av mina motgångar eller beskriva exakt hur jag tränar. Ibland har det också varit svårt att hitta inspiration och veta vad jag ska skriva om. Men jag som alltid har gillat att uttrycka mig i skrift, börjar tycka att det är svårt att formulera mig när jag skriver. Jag tror att det beror på att jag tränar för lite på att skriva. Träning är en färskvara, oavsett om det gäller kroppen eller knoppen. Nu skriver jag mest korta sms, mail och facebookmeddelanden och supersnabba föreläsningsanteckningar. Det blir knasigt när jag helt plötsligt ska skriva en tydlig och vetenskaplig uppsats. Bloggen är ju ett perfekt tillfälle att träna på att skriva, och det är ju roligt att skriva. Jag lovar inget men planen är att börja skriva lite mer här.

Vad ska jag skriva om då? Jo dels är jag ju elitskidåkare och så studerar ju idrottsvetenskap med inriktining idrottsmedicin och coaching, så det blir ju mycket om träning såklart. Så jag har surfat runt lite idag och tittat på några populära träningsbloggar. Det som slår mig är hur väldigt mycket fokus det är på utseende och olika dieter. Det är mycket poserande och deffade kroppar och diverse förkortningar på dieter, kosttillskott och pulver. Det känns inte riktigt som jag. Jag har fastnat mer för traningslara.se som är en vetenskaplig blogg om träning och kost och som presenterar studier och förklarar hur och varför det är som det är. Men inläggen är väldigt långa och det är kanske inte alla som orkar läsa flera sidor med text i en blogg. Jag är väldigt intresserad av vad som händer i kroppen när man tränar och hur man kan optimera och individanpassa sin träning. Så målet med bloggen är att det ska komma in lite fler inlägg om träning, baserade på vetenskap och egna erfarenheter, där jag föklarar syftet med olika typer av träningsformer och berättar mer om min träning och min träningsfilosofi. Det kommer alltså förhoppningsvis bli en mer levande blogg, men också en ärligare blogg! Kom gärna med förslag på teman för inläggen eller ställ frågor om träning som jag kan försöka besvara!

Appropå dieter med krångliga förkortingar som namn tycker jag att ICAs reklam är helt underbar:

1 kommentar:

  1. Hej Terese, kul att du har börjat att skriva lite, det är så roligt att höra av dig på den vägen. Jag tycker att du uttrycker dig väldigt bra i skrift. Jag har inte kunnat läsa vad du har skrivit förrut för min dator har varit ur funktion, men nu är den bra en tid framöver hoppas jag. Många kramar från mormor, träna på.

    SvaraRadera