fredag 8 november 2013

Hemma igen

Nu är jag hemma igen i novembergråa Umeå, men det ligger faktiskt ett tunt lager snö på taken som lyser upp tillvaron lite. Uppe i Kiruna har det varit riktigt bra skidåkning, och det har varit ett fantastiskt roligt läger. Vi har åkt mycket skidor på över 15 km långa spår och skidvanan är där igen efter en sommar av rullskidåkning. Mellan passen har vi alla hjälpts åt att laga mat i det stora vandrarhemsköket. Tävlingsmänniskor som vi är har vi tävlat i det mesta, bland annat bowling, potatisskalning och inte minst Wikipediarace. Det sistnämnda var riktigt prestigefullt och pulshöjande!

Såhär går ett Wikipediarace till: Man har varsin laptop, smartphone eller liknande och så startar man på en valfri wikipediasida som exempelvis tulpan och så ska man så snabbt som möjligt, genom att klicka sig vidare på länkarna i texten ta sig till en annan wikipediasida som kanske Gunde Svan. Den som först hittar rätt vinner och får välja nästa destination. Man kan välja vilka ord som helst men det är roligt om de inte alls är relaterade till varandra. Man får inte klicka på bakåtpilen, och man får inte heller använda kommandot ctrl+f för att söka efter ord i texten. Det borde ni testa! Det finns lite olika varianter på den här leken och huvudsaken är att alla följer samma regler.

1 kommentar:

  1. Välkommen hem till din lya. Mamma tyckte att vi skulle åka och hälsa på dig, men Lasse var förkyld, så vi ville inte åka och smitta ner dig. Ha en bra helg, hälsning mormor.

    SvaraRadera